Sallad på rödbetor med skånska linser
Rödbetor är en sak som jag tycker med hösten. För även om sommaren kom och gick utan några spår, så går vi nu mot hösten. Det har blivit skördetid. Rödbetor i alla olika varianter börjar poppa upp lite varstans. De är så vackra, färgen är nästan som ditmålad. Med Gram som beställare är detta extra roligt att komponera!
Det är ekologiskt, lokalt och utan plastförpackningar. Den innehåller rödbetor från Mossgården, skånska gröna linser, ekologisk färsk baby spenat, valnötter, honung och feta ost. Smakerna gifter sig så vackert med varandra.
Skånsk rödbetssallad med gröna linser
Du behöver för 4 personer:
4-5 rödbetor (små)
1 dl gröna linser (annan sort går också bra)
1,5 dl baby spenat
60 gr feta ost
1 handfull valnötter
2 msk honung
1 tsk flingsalt
Så här gör du:
Skala och koka rödbetorna i ca 20 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Koka linserna i 3 dl saltat vatten i ca 15 min, häll av vattnet och låt linserna svalna och vattnet dunsta av. Skiva de kalla rödbetorna i skivor och blanda med linserna. Smula ner feta osten och blanda i baby spenat. Toppa med valnötter, flingsalt och honung.
Lägg upp på ett fint fat och servera!
Skånsk rödbetssallad med gröna linser
Ingredienser
- 4-5 rödbetor små
- 1 dl gröna linser annan sort går också bra
- 1,5 dl baby spenat
- 60 gr feta ost
- 1 handfull valnötter
- 2 msk honung
- 1 tsk flingsalt
Instruktioner
- Skala och koka rödbetorna i ca 20 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Koka linserna i 3 dl saltat vatten i ca 15 min, häll av vattnet och låt linserna svalna och vattnet dunsta av. Skiva de kalla rödbetorna i skivor och blanda med linserna. Smula ner feta osten och blanda i baby spenat. Toppa med valnötter, flingsalt och honung.
- Lägg upp på ett fint fat och servera!