Körsbärsglass – recept på hemmagjord glass
Körsbär kan vara något av det godaste jag vet. Körsbärsglass är min absoluta favoritglass. Du behöver dessutom ingen glassmaskin för att göra denna körsbärsglass. Bra, eller hur?
Den är väldigt enkel och göra och du kan variera den oändligt med olika smaker.
Snabblagad körsbärsglass
Det som också är bra att du vet exakt vad som är i den, till skillnad från många man kan köpa i affären. Visst det är inte samma sak som när man har en glassmaskin. Men fortfarande väldigt god och framförallt snabb (om man bortser från frystiden.)
Jag använder mig av antingen hemmagjord körsbärssylt eller köpt sådan. Man kan välja själv. Det är busenkelt att göra egen, men ibland vill man bara att det ska gå snabbt. Men välj gärna en sort som innehåller fruktbitar i sig. Blir lite godare då. Tycker jag i alla fall.
Olika smakkombinationer
Körsbärsglass är tacksamt att smaksätta med olika smakkombinationer också om man vill variera sig lite. Exempelvis går choklad av alla olika slag fint ihop med körsbär, men även kaffe och citron.
En mycket god smakkombination är rostade pistagenötter. Det passar bra ihop både i färg och i smak. Prova!
Tillsätt då bitar av choklad i smeten exempelvis, varför inte prova både vita och mörka chokladbitar.
Körsbärsglass
Ingredienser
- 5 dl vispgrädde
- 400 ml kondenserad mjölk
- 300 gr körsbärssylt
- 1-2 msk citronsaft
- 1 kryddmått salt
Instruktioner
- Vispa grädde till hårt skum.
- Blanda försiktigt i kondenserad mjölk. Gärna med en slickepott. Men annars på lägsta hastigheten på köksassistenten.
- Ta nästan all körsbärssylt, utom 1 dl och blanda i glassmeten tillsammans med salt och citronsaft.
- Häll över i en 2 liters form. Ringla över resterande sylt och peta försiktigt ner med ett grillspett eller spetsen på en kniv. Så du formar ett mönster på toppen, men ändå får ner lite körsbär i smeten.
- Frys i minst 8 timmar.