En omelett till frukost
Frukost, bästa målet på dagen. När det finns tid att njuta! Jag älskar när helgen kommer och man kan ha långa frukostar med dem som betyder allra mest.
Att få tid att sitta tillsammans och äta långsamt. Under min barnvecka är det mest jag som sitter länge.
Men barnfria helger går det att njuta lite längre.Då hinner jag att dekorera och göra fint på frukostbordet. Jag blir så glad av att se ett fint upplagd mat.
Det blir mer njutningsfullt på något sätt. Vad ska man göra för frukost då?
Med alla sorts alleriger och matpreferenser kommer här några smarriga glutenfria och sockerfria alternativ på frukostbordet.
Carolines omelett
Du behöver:
3-4 ägg
1 msk röd pesto
1 tsk flingsalt
1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk malen vitpeppar
1 dl tomater
1 handfull babypenat
1-2 msk rostade solrosfrön
Så här gör du:
Vispa samman ägg och pesto, tills peston är jämnt fördelad. Tillsätt vispgrädde och kryddor. Stek i lite olivolja på medelhög värme i en stekpanna. Lägg över på en tallrik och toppa med tomat, babyspenat och solrosfrön.
Vill du mer frukostinspiration? Titta då här.